رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: صنایع تبدیلی در حوزه مواد استخراج شده معادن در سطح استان کافی نبوده و این کانیها با صادرات به استانهای دیگر ارزش افزوده و سهم اشتغال را نصیب سایر استانها میکند.
ربابه داداشی اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰۴ معدن در سطح استان وجود دارد که از این تعداد ۲۳۸ معدن فعال هستند و ۳۰ نوع ماده معدنی از جمله سرب و روی، بر، سنگهای گرانیتی، تراورتن، سیلیس، فلدسپات و گچ را استخراج میکنند.
وی با اشاره به اینکه در مجموع این ۳۰۴ معدن ۵۰۰ میلیون تن ذخیره معدنی دارند و استان را در رتبه ۱۲ کشوری قرار داده است، افزود: سرمایهگذاری در حوزه معادن استان ۶۶۹ میلیارد ریال بوده و زمینه اشتغالزایی ۱۷۸۳ را فراهم کرده است.
این مسوول تاکید کرد: تعدادی واحدهای فرآوری در بخش معادن استان فعالیت دارند که از آن جمله در حوزه سرب و روی، شمش مس، تولید اکسیدروی و سنگبری مدرن هستند. تعداد واحدهای فرآوری متناسب با میزان ذخائز معدنی نیست. کانیهای استخراج شده به دلیل کافی نبودن صنایع فرآوری به استانهای دیگر صادر میشود و علاوه بر ایجاد ارزش افزوده زمینه اشتغالزایی را نصیب استانهای دیگر میکند.
این مسوول در خصوص مشکلات پیش روی فعالان عرصه معدن و بهرهبرداران این حوزه، تصریح کرد: معارضین محلی، برخی محدودیتهای قانونی، کمبود نقدینگی، فرسودگی ماشینآلات و کافی نبودن بازار مصرف داخلی از عمده مشکلات پیش روی بهرهبرداران معدن استان است.
داداشی افزود: بسیاری از معادن از متخصصین این حوزه استفاده نمیکنند و عدم دسترسی به راه اختصاصی و عدم برقرسانی به معادن نیز از دیگر مشکلات این حوزه بهشمار میرود.
رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: چهار پهنه معدنی با مساحتی بالغ بر ۶۰۰۰ کیلومترمربع در استان به شرکتهای دولتی همچون سازمانهای زمینشناسی کشور واگذار شده تا با کارشناسی مناطق و شناسایی مناطق امیدبخش، آنها را بر اساس قانون و مقررات در اختیار بخش خصوصی قرار دهند.
منبع: www.otaghnews.com